A Bowlus lehet a lakókocsik Teslája, új termékük ugyanis a magas minőséget a teljes, funkcionális villanyosítással párosítja, ráadásul igen látványos csomagolásban.

A kaliforniai cég a lakókocsigyártás egyik iparági veteránja, hiszen az alapító Hawley Bowlus a repülőgép-tervezésben és -építésben szerzett tudását és tapasztalatait ültette át erre a területre a múlt század 30-as éveiben, az ő nevéhez fűződik az első – a később amolyan standarddá vált Airstream által is lemásolt – alumíniumkasztnis modell is.

A cég azonban nem ragadt a múltban, nosztalgikus, de ma is menő külsőt a legmodernebb tartalommal töltötték meg. A Bowlus a világ első szériagyártású „teljesen villanyos” lakókocsijának nevezi a Volterrát, melynek padlójában 17 kWh-s lítium-vas-foszfát akkumulátorcsomag került, amit a tetőre épített, fejlett napelemes rendszer tölt folyamatosan.

Kattints a képre, galéria nyílik!

A világ végére is elvisz ez a luxuslakókocsi 1
A világ végére is elvisz ez a luxuslakókocsi 2

A világ végére is elvisz ez a luxuslakókocsi

A világ végére is elvisz ez a luxuslakókocsi

A világ végére is elvisz ez a luxuslakókocsi 11
A világ végére is elvisz ez a luxuslakókocsi 12
A világ végére is elvisz ez a luxuslakókocsi 13
A világ végére is elvisz ez a luxuslakókocsi 14
A világ végére is elvisz ez a luxuslakókocsi 15
A világ végére is elvisz ez a luxuslakókocsi 16
A világ végére is elvisz ez a luxuslakókocsi 17
A világ végére is elvisz ez a luxuslakókocsi 18
Fotó megosztása:

A lakókocsi ráadásul az őt vontató villanyautót is képes táplálni, a gyártó állítása szerint teljesen feltöltött állapotban 65 mérföld (105 km) hatótávot nyújt, de megfelelő mennyiségű napfény esetén a napelemeknek köszönhetően kis túlzással tulajdonképpen végtelen haladást biztosíthat.

Ami a belsőt illeti, a Volterra négy fő számára biztosít kényelmes életteret, a felületeket fa, vegán bőr és minőségi textilek borítják, a légkondicionáló és a padlófűtés mindig biztosítja a kellemes klímát, a konyhában fémpult, hűtőszekrény és kétégős indukciós tűzhely nyújt lehetőséget a főzésre, a fürdőben pedig cserélhető tartályos vécé, zuhanyzó, mosdó és álló tükör fogadja a belépőt. A lakókocsi 50 gallonos, azaz 190 literes víztartállyal készül.

A világ végére is elvisz ez a luxuslakókocsi 19

Kép: Bowlus.com

A Volterra felszerelései közé tartozik még a fiókként kihúzható vagy elrejthető, kéttálas kutyaetető, a Starlink műholdas internetkapcsolat, valamint az éjjellátó funkcióval is rendelkező színes tolatókamera.

A modern, hi-tech luxusnak persze az árát is megkérik, a Volterra 310 ezer dollárba (hajszál híján 120 millió Ft) kerül.

A világ végére is elvisz ez a luxuslakókocsi 20

Kép: Bowlus.com