Míg a rekorder felhőkarcolók az ég felé törve licitálnak egymásra, addig a medencék terén a mélyebbnél mélyebb, extrém kialakítású építményekre csodálkozhatunk rá. 2020-ban még úgy tűnt, hogy egy lengyel búvárközpont lesz az új csúcstartó. 

A közép-lengyelországi Mszczonówban épült Deepspot nevű létesítményben egészen 45,4 méter mélyre juthatnak a búvárok, és egy ideig a hely meg is kapta a legmélyebb medence címet. Csakhogy közben épült Dubajban egy még komolyabb, még grandiózusabb szórakoztatóközpont, a Deep Dive Dubai.

A Deep Dive Dubai látogatói ugyanis akár 60 méteres mélységig is merülhetnek a 14 millió liter vízben, és közben garantáltan nem unatkoznak. A víz kellemes 30 Celsius-fokos, a gigantikus medencét pedig több szintre osztották. 

Az első 25 méteren egy városrészt építettek ki, ahol a kezdők 12 méterig merülhetnek. Itt vannak padok, bankautomaták, és egy Mercedes kabrió, valamint egy Ducati motorkerékpár. 25 méter alatt található a posztapokaliptikus lakrész, ami mint a neve is mutatja egy romos, világvégi hangulatot árasztó hely. Itt van még egy teljesen berendezett apartman, nappalival, tévével, zongorával.

Innen egy garázsba úszhatnak a profi búvárok, ahol akad egy Ford Mustang, valamint egy Forma-1-es autó másolata is, szerszámokkal, épp szervizelés alatt álló V8-as motorral. Akik pedig igazán felkészültek, azok eljuthatnak a 60 méteres víz alatti “kút” legaljára. 

Aki a teljes csomagot akarja, és megvan a megfelelő tapasztalata, az 190 ezer forintért élheti át a Deep Dive Dubai összes csodáját, és ahogy az a videókon is látszik, látnivaló akad bőven a felszín alatt.