A svájci óramárka, a Tom Ford már jó ideje a környezettudatosság fontosságát hangoztatja. Nem csak a levegőbe beszélnek, hanem tettekkel is bizonyították elszántságukat. 

Piacra dobtak egy karóra sorozatot  “Ocean Plastic Timepiece” elnevezéssel, amelyek alapanyagául a tengerből kihalászott műanyagot használják fel. Ezt a sorozatot 2020-ban hívták életre, és a most debütáló N. 004-es a harmadik darabja a szériának. 

A svájci gyártású órát egy 27 mm x 48,5 mm-es tokban kapják kézhez a vásárlók, kizárólag fehér, vagy fekete színben. Ez a doboz, valamint az órákhoz tartozó szíj a száz százalékos újrahasznosítású darab, maga az óra pedig egy minimalista, visszafogott, de ugyanakkor elegáns darab.

Valakinek egykor szemét volt, ma már egy 380 ezres karóra 1

A számlap kontrasztos, gyémántcsiszolt festett mutatókat kapott, a zafír üveg tükröződésgátló bevonattal lett ellátva, a hátlap rozsdamentes acél, akárcsak az óraművet tartó tok, amire került azért némi újrafelhasznált műanyag.

A gyártó állítása szerint az egész előállítási folyamat karbonsemleges, és egy karóra 32 palacknyi műanyag szeméttől szabadíjta meg a világot. Pontosabban alakítja a szemetet valami hasznossá, ami a tulajdonosának örömet okoz majd 995 dollárért, vagyis nagyjából 380 ezer forintért.

Valakinek egykor szemét volt, ma már egy 380 ezres karóra 2