Nem túlzunk, amikor azt mondjuk, hogy a hajók között a Riva olyan presztízsértékkel bír, mint a Ferrari az autózás világában. Mindkét olasz márka kitűnt eleganciájával és megjelenésével a többi járműgyártó közül, ráadásul történetük nem egyszer összefonódott.

A már 180 éves Riváról bennünk élő képen elegáns, régies hatású méregdrága motorcsónakok jelennek meg, ám ez nem fedi a cég teljes portfólióját. Jachtokat is építenek, melyből most megmutatták saját etalonjukat, a Bellissimát.

A 130 láb, azaz közel 40 méter hosszú gyönyörűséget egy amerikai vevőnek készítették. Megjelenését sportosra szabták, számos karbonelem teszi vadabbá külsejét, de acélt és persze üveget is használtak bőséggel építésénél. Hivatalos közleményében a gyártó még felhívta a figyelmet a 270 fokos panorámára a fedélzetről, valamint a 60 négyzetméteres élettérre.

Képeket nem mutattak a beltérről, ám az biztos, hogy tíz fő kényelmesen megvacsorázhat az erre kialakított területen. A haladásért két, egyenként 2638 lóerős motor felel, melyek a Riva újdonságát akár 22,5 csomós (40 km/órás) sebességre is gyorsíthatják. A hajó ára nem ismert.