Napjainkban egyre több teret nyernek az autók életünkben, a gyártók már nem pusztán a helyváltoztatás eszközeként tekintenek portékájukra, hanem sokszor egyfajta élettérként is. Ezt az életteret folyamatosan igyekeznek kibővíteni, hétköznapjaink azon részébe is becsempészve magukat, ahol egyáltalán nem állunk közel autóikhoz.

Nem véletlen, hogy folyamatosan bővül a logóikkal felcímkézett termékek száma. Persze vannak, akik jobban és vannak, akik rosszabbul csinálják ezt: utóbbiak szinte válogatás nélkül mindenre rányomják az emblémát a profit növelése érdekében, az okosabb márkák azonban alaposan megválogatják, mihez is adják nevüket.

Öt kereke van ennek az AMG-nek 1

A Mercedes-AMG az utóbbi kategóriába tartozik. Láttunk már tőlük babakocsit is, melynek segítségével a család legfiatalabb tagjait lehet beoltani a német luxus szeretetével, új termékükkel pedig az irodai munkavégzést teszik egy fokkal elviselhetőbbé. Székük egy az egyben olyan, mintha egy AMG-modellből vették volna ki, formája és szabása a Performance fantázianevű ülőalkalmatosságra hajaz.

Öt kereke van ennek az AMG-nek 2

Persze ebből kimaradt az ülésfűtés, de a szintetikus Artico-bőrrel és mikroszálas anyaggal borított guruló munkahely stabilan tartja a fejet, a hátat és a derekat is nyolc órán át. Figyeltek persze a részletekre is a készítők, piros díszvarrások teszik vadabbá, vagányabbá az alapvetően fekete ülést. Az áráért alaposan meg kell dolgozni: átszámítva közel 1,4 millió forintba kerül az AMG-irodaszék.