Egyre több elektromos versenyszéria indult az elmúlt években: az egész a villany-F1-gyel, a Forma-E-vel kezdődött 2014-ben, melyet azóta követett az Extreme E, az elektromos off-road bajnokság, idén pedig elindult a villanyrollerek küzdelme is. A szárazföld meghódítása után jöhet a víz, gondolhatta Alejandro Agag, a Forma-E és az Extreme E kitalálója, terve pedig annyira komoly, hogy 2023-tól már indul is az új széria.

Az E1 Series nevű bajnokságról folyamatosan érkeznek az információk. A minap például kiderült, hogy nem kisebb nevet sikerült megnyerniük, mint Sergio Perez. A Red Bull mexikói versenyzője csapattulajdonosként veszi ki részét a projektből, a Team Mexico Perez monogramját és F1-es rajtszámát biztosan megmutatják majd versenygépeiken.

Perez egyébként jóban van Agaggal, a utóbbi csapatfőnöke is volt a mexikóinak 2010-ben, amikor megnyerte a GP2-es bajnoki címet. “Szorosan követtem, mit csinál a különböző bajnokságaiban, és azt gondolom, hogy amit elért a motorsport fenntarthatóságának promótálásával, az dicséretes” – fogalmazott a háromszoros F1-es futamgyőztes.

A bajnokságban legfeljebb 12 csapat 24 együléses versenyhajója vesz részt, melyek csúcssebessége 92 km/óra. Minden hajó egyforma lesz az első két szezonban, így tisztán a pilóták képességei döntik majd el, ki lesz a bajnok tíz futamot követően. Helyszínekről egyelőre még nincs információ, a tervek között tengeri és tavi megmérettetések egyaránt felmerültek. A szervezők célja egyébként az, hogy az összes nevező istálló egy város vagy egy ország zászlaja mögé beállva versenyezzen, ahogy azt most is látjuk Mexikó eseténél.