Két japán vállalat, egy bútorcég és egy faipari beszállító megállapodott egy új termék bevezetéséről. Maga a dolog egyébként nem bonyolult: egy ajtó mögött pont egy embernyi hely van, ahová be lehet zárkózni, és aludni benne, a komfortot a fej, a térd és a hát kipárnázása jelenti. A bizarr kinézetű alkotásról tervezői azt mondják, hogy a túlórázó dolgozóknak jelenthet pihenési megoldást.

Japánban ugyanis jelentős probléma az, hogy az emberek túl sokat dolgoznak, túlhajszolják magukat. Mindez persze fáradtsághoz vezet, melyen nem segít az sem, hogy az otthonok és a munkahelyek között sokszor órákat kell utazni. Rendszeres a vonatokon alvó irodai dolgozók látványa, akik olykor munkahelyükön is inkább azért mennek mosdóra, hogy bezárkózzanak oda és szundizzanak egy kicsit.

Az alvóhely áráról egyelőre még nincs információ, és az első visszajelzések szerint bármennyire is furcsának vagy embertelennek tűnik az új bútor, az ötletgazda bízik abban, hogy a cégek megfontolják az eszközök beszerzését – mégiscsak kényelmesebbek és a testnek is jobbak ezek, mint a WC-n görnyedés.