Az eredeti tervek szerint az 1889-es világkiállítás után lebontották volna az Eiffel-tornyot, de milyen jól is tették, hogy a megtartás mellett döntöttek annak idején a felelősök. A ma 324 méter magas látványosságra, melyet évente 6 millió turista keres fel, ráférne egy alapos felújítás. Jól mutatják ezt a képek fent, illetve alább:

Az épület úgy rohad, hogy egy neve elhallgatását kérő személy azt mondta a CNN-nek, hogy megálmodója, Gustav Eiffel szívrohamot kapna, ha meglátná ilyen állapotban a tornyot. A helyzet nagyjából olyan, mint amit itthon is átélhetünk a Lánchíddal kapcsolatban: teljes körű felújításra lenne szükség. Persze ez rengeteg pénzbe kerülne, emellett a turisták bevételei is kiesnének, így ezt jelenleg nem lépik meg az illetékesek.

2024-ben azonban a francia főváros rendezi a nyári olimpiát, erre az eseményre pedig kicsinosítják a tornyot is, ahogy tudják. 60 millió euróból (24,7 milliárd forintból) fennállása során huszadjára is újrafestik az épületet, de ez sem lesz rendes munka: a koronavírus-járvány okozta csúszás miatt csak nagyjából az összfelület 5 százaléka lesz megfelelően lekezelve.