Június 29-én elkezdődött a Balaton Sound 2022-es kiadása, kétéves kihagyás után újra bulizóktól hangos Zamárdi szabadstrandja. Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy Magyarország legnagyobb elektronikus zenei fesztiválja mindig is a drágábbak közé tartozott, az árakat igyekeztek a külföldről is érkező bulizók pénztárcájához igazítani.

Mivel a fesztivál területére nemigen lehet piát bevinni, nincs más lehetőség, bent kell megvenni az italokat. Az árak emelkedtek az elmúlt évekhez képest, nézzük is, mit jelent ez a gyakorlatban!

Ennyibe került a kaja és a pia a Balaton Soundon 1

A Balaton Sound – és minden más fesztivál – standjai egységes italárakat használnak, így nem fogunk találni egy titkos, eldugott pultot, ahol olcsóbban mérik a sört. A folyékony kenyérből egy korsónyi legalább 1190 forintba kerül, az ugrálást, táncolást jobban bíró dobozos verzió 100 forinttal többe kerül. Kézműves sört is ihatunk 1390-ért, ha ahhoz van kedvünk és bírja a pénztárcánk.

A borok decijét 690 forintért kínálják, a röviditalok árlistájának legolcsóbb eleme pedig a Tatratea, melyből 4 cl 1750 forint. A nagy klasszikusok közül a vodka-szóda 2390, a whisky-kóla 2490, a gin-tonic 2750 forintba kerül. Ezek a keverékek 3 decisek, a félliteres poharat 1200-1300 forinttal többért öntik tele.

Az alkoholmentes frissítőknek is megkérik az árát: egy kis palack ásványvíz 750, egy üdítő 850-be kerül. Vannak egyébként a fesztivál területén ingyenes ivóvízvételi lehetőségek, a kulacsokat, palackokat ezeknél bármikor újra fel lehet tölteni. Fontos is ez a 35 Celsius-fok feletti hőségben, a nagyszínpadon a koncertek előtt folyamatosan a hidratálásra figyelmeztető ábra villog.

Ennyibe került a kaja és a pia a Balaton Soundon 2

Az italok után jöjjenek az ételek! A fesztivál itt megengedőbb, saját fogyasztásra mindenki vihet be harapnivalót, nem kereskedelmi mennyiségben. A koncertek végén azonban meg-megéhezik az ember, melynek legpénztárca-barátabb megoldása egy hot dog lehet. Igazi fesztivál-gyorskaja lett a kiflibe tömött virsli: számos ponton belefuthatunk a standokba, ahol 1500 forintot kérnek az egyszerű, de sokszor életmentő falatokért.

A többi hely ennél csak drágább: akik olcsóbban szeretnének jóllakni, azok kivárhatják az Aldi grillsarkánál álló sorokat, itt 1500-2000 forint között változatos ízű szendvicseket lehet kóstolni. A következő kategória 2500-3000 forinttól indul, ide tartozik minden más étel, amit a Balaton Soundon kaphatsz, a gyrostól kezdve a tésztákon át a hamburgerekig.

Elfogadhatónak tartod a Balaton Sound árait?
Nem, túl drága ez a fesztivál nekem
68% (1330)
Egyszer egy évben belefér ez a négy nap
24% (473)
Igen, ez még nem vészes
8% (154)