Nagyjából egy vadiúj Maserati Ghiblit is vehetnénk az árából, annyiba kerül a képeken látható kutyaház, mely minden bizonnyal a világ egyik legdrágább ebeknek szánt építménye a maga 150 ezer dolláros (56,2 millió forintos) árcédulájával. Az Inu Den azonban nem egy, az unatkozó szupergazdagoknak szánt pénzlehúzó projekt, tényleg van mögötte tartalom – más kérdés, hogy mindez valóban megér-e ennyi pénzt.

Luxusautókéval vetekszik ennek a kutyaháznak az ára 1

A történet mögött egy oszakai cég áll, akik a japán kulturális örökséggel egyet jelentő épületeket karbantartják, javítgatják és megerősítik, hogy ne tegyenek kárt bennük a gyakori földrengések. Emiatt rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek az építőiparban, ismerik a tradicionális építészeti megoldásokat, melyeket átültettek kutyáknak szánt méretbe is.

Luxusautókéval vetekszik ennek a kutyaháznak az ára 2

Minden egyes Inu Den kutyaház kézzel készül a legjobb minőségű természetes alapanyagokból, ugyanazokkal a megoldásokkal, mint az évszázados templomok vagy épp kastélyok a felkelő nap országában. Egy-egy kutyaházon több asztalos, fafaragó és fémműves is dolgozik, akárcsak egy igazi építkezésen.

Luxusautókéval vetekszik ennek a kutyaháznak az ára 3

A képeken látható kutyaház például gránitalapon fekszik, erre jött rá a ciprusfa felépítmény, míg a tetőt rézlemezek fedik. Az Inu Den egyébként nem egy tömegtermék: mivel olyan emberek készítik, akik mellette hétköznapi munkaként nagyjából ugyanezt űzik, csak nagyban, így évente csak egy kutyapalota építése fér bele idejükbe. A projekt idén szeptember elsején indul, és amennyiben záros határidőn belül több mint egy rendelés fut be hozzájuk, sorsolni fognak, hogy kinek készítik el a házat.