Az okostelefonok előtti korszak legismertebb luxusmárkája a Vertu volt. A cégnek jól ment a szekér, többször is a Ferrarival dolgoztak együtt, sőt, még versenycsapatuk is volt a maranellóiak egyik szériájában. Nézd meg, milyen mobilokat készítettek:

Az Apple-lel és az androidos gyártók előretörésével azonban nem tudták tartani a lépést, így 2017-ben csődöt jelentett a cég. A márka tulajdonosa akkor megígérte, hogy mindent megtesz azért, hogy egyszer újra régi fényében csillogjon a Vertu, és kijelenthető, hogy 2022-re ez egész jól össze is jött.

Mostani kasszarobbantó ötletük egy okostelefon, melyhez egy NFT, azaz egy nem helyettesíthető token is jár. A Vertu Constellation X Ulm nevet viselő készülék különlegessége elsősorban kinézetében rejlik, de megsüvegelendő teljesítménye is. A főbb hívószavakat a nyolcmagos processzor, a 12 GB RAM és az 50 MP-es főlencséjű kamera jelentik – utóbbit kiegészíti egy 12 MP-es széles látószögű és egy 48 MP-es telefotó egység.

Újjáéledt a Ferrari-mobilokat is gyártó luxuscég 3

A telefont egy igen fura konstrukció keretein belül lehet megvásárolni: előbb a 10 555 db NFT egyikét kell megvenni 5175 dollárért (1,94 millió forintért), melyet egy bizonyos időintervallumon belül telefonra lehet váltani. Aki azonban nem él ezzel a lehetőséggel, gazdagodik egy virtuális alkotással.