Idén megérkezett a Michelin legújabb közútra szánt nyári sportabroncsa, a Pilot Sport 5. A termékcsalád az évek során bizonyított már az autókon, akár kezeink között is, számos márka elsőként ajánlja ezeket a gumikat autóihoz.

A gumikat a Michelin egy új terepre is elvitte: a használt darabokból óraszíj készült egy brit óramárka, a Bamford London termékeihez. Az óragyártó ugyan nem mondható mifelénk ismertnek és elterjedtnek, viszont igényes, minőségi munkát végeznek olyan anyagok felhasználásával, melyet kevesen mernek így alkalmazni.

A két cég szerelemgyereke 133 darab Michelin x Bamford B347 Pilot Sport kronográf lett. Az óraszerkezet kovácsolt karbon házban ül, amelyet csuklónkra újrahasznosított sportabroncsszíjjal rögzíthetünk. A 133-as szám nem véletlen: idén ennyi éves a Michelin.

Erre is jó a használt autógumi 2Erre is jó a használt autógumi 3

Az együttműködés ötlete egyébként a Bamford London alapítójának fejéből pattant ki. “Egy Porsche-sor mellett álltam egy, a Michelinnek dolgozó barátommal, amikor fény gyúlt bennem” – mondta az ötlet megszületéséről George Bamford.

Erre is jó a használt autógumi 4

Maga az óra egyébként michelines díszdobozban érkezik majd azoknak, akik hajlandóak 2500 fontot (1,14 millió forintot) fizetni érte. Kinézetében a számlapon található, a versenyzés érzését erősítő kockás minta mellett a sárga színfoltok a legérdekesebbek, mely a francia gumigyártó arculatának része.