Az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete (BEREC) az internetes hálózatsemlegesség jegyében betiltotta, hogy egyes szolgáltatások mentesüljenek a mobilnetes adatforgalomba való beszámítás alól. Az előbbi összetett mondat hétköznapi jelentése az, hogy a felhasználható adatcsomagodba hamarosan minden bele fog számítani.

A legtöbb szolgáltatónál ugyanis eddig volt olyan lehetőség, hogy az olyan népszerű szolgáltatások, mint az Instagram, a Facebook, a Messenger vagy épp a WhatsApp, nem fogyasztották az adatkeretet, bármennyit lehetett ezeken az oldalakon lógni anélkül, hogy egy byte-nyi is fogyott volna a mobilnetből. Ez nem tetszett az EU-s testületnek, akik a lépéssel a nagyok versenyelőnyét szeretnék elvenni.

Fájó változás lehet ez azoknak, akik sokat lógnak a közösségi oldalakon, ugyanis a rengeteg médiatartalom rengeteg adatforgalmat generál. Hogy pontosan mikortól lép mindez életbe, arról mindenkit a saját szolgáltatója fog tájékoztatni, feltéve, ha ilyen díjcsomagja volt.