1972-ben Ferdinand Alexander Porschét ugyan pénzügyi szempontok vezérelték, amikor megalapította a Porsche Designt, azonban a minőség mindig a legfontosabb szempontok között volt. Nem is csoda, hogy az autóiparon kívül álló szereplők is együtt akarnak dolgozni a céggel.

A Porsche Design egyik első terméke egy óra volt, melyet azóta számtalan követett. Az osztrák tervezésű, de svájci gyártású időmérő eszközökre mindig volt igény, és ez napjainkban sincs másképp. Legújabb forradalminak szánt újításuk egy órakonfigurátor, ahol a vásárlók – ahogy a gyártó fogalmazott – saját sportautót tervezhetnek csuklójukra.

Sportautót tervezhetsz a csuklódra 1

Szinte minden egyes főbb elem és apró díszítés kinézetébe bele lehet szólni a háztól a szíjig, de még egyedi gravírozást is lehet kérni, így a Porsche Design számításai szerint nagyjából 300 millió különböző órát tudnak készíteni. A számot például jelentősen megdobja az, hogy a számlapon található színes gyűrű 145 árnyalatban is elérhető.

Sportautót tervezhetsz a csuklódra 2Sportautót tervezhetsz a csuklódra 3Sportautót tervezhetsz a csuklódra 4

Vélhetően ennyit nem fognak gyártani, kiindulva abból, hogy az alapváltozat is 4950 euróba, azaz majdnem kétmillió forintba kerül. Az időmérő eszközök a rendelés leadását követően 12-16 héten belül készülnek el Svájcban.