A terepezés, off-roadozás kiváló móka, kempingezéssel együtt pedig még jobb. A grillezés, sütögetés szintén az, ám az előbbi tevékenységgel már nehezebben összehozható – legalábbis az volt, de most már erre is van megoldás.

A sztori szerint egy dél-afrikai, mérnököket, tervezőket és terepversenyzőket is magába foglaló baráti társaság egy botswanai kirándulás során jutott arra, hogy saját outdoortermékek tervezésébe és gyártásába kezd, egyik, talán legelmésebb kreálmányuk pedig ez a tábori grill/főzőlap lett.

Autóbolondként grilleznél? Ezt neked találták ki! 1

Persze egy tábortűz fölé helyezhető fémkorong önmagában még nem lenne érdekes számunkra, de a Front Runner Outfitters egy kis csavart is rakott a dologba: a két rácsos, egy sima harmadból összeálló acéltárcsát alumíniumlábakkal látták el, melyet a tűt felett stabil elhelyezést, de ami még jobb, a terepjárókon hátul általában megtalálható külső pótkeréken való szállítást tesz lehetővé.

A sütőlapot tábori körülmények között letisztítva sem szívesen tenné az ember az autóba, így a megoldás egyszerre óvja a csomagtartó és az ott szállított felszerelés tisztaságát, spórol a hellyel, miközben még mutatós is, amolyan retrofuturisztikus dísztárcsának néz ki, ha nem tudjuk, mi is valójában.

Autóbolondként grilleznél? Ezt neked találták ki! 2

A több állásban rögzíthető lábaknak köszönhetően 29-től egészen 37 colos kerekekig több méretre is felszerelhető eszköz a cég webshopjában 215 euróba (85 ezer Ft) kerül.

Autóbolondként grilleznél? Ezt neked találták ki! 3