Hollywood nem tudja elengedni legendáit, és jól tejelő filmes univerzumait. A nyolcvanas évek nagy nevei még mindig rengeteg embert vonzanak a moziba, hiába érik el szép lassan az aggastyánok korát. 

Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone már bőven a hetvenes éveikben járnak, de még mindig vígan verik péppé ellenfeleiket a filmekben. Mindkettőjükön túltesz viszont Harrison Ford, aki 79 évesen játszotta el újra leghíresebb karakterét. A legújabb, ötödik Indiana Jones forgatása nem ment zökkenőmentesen, egyrészt a Covid, másrészt Harrison Ford sérülése miatt, sőt, egyszer még egy stábtagot is holtan találtak a hotelszobájában. 

Harrison Ford 79 évesen újra Indiana Jones bőrébe bújik 1

Harrison Ford először 1981-ben játszotta el Indiana Jones szerepét

Végül szerencsére sikerült rögzíteni a nyersanyagot, a film “dobozban”, úgyhogy jöhet a munka oroszlánrésze, az utómunka, a számítógépes effektek, amelyek végeztével, valamikor 2023 nyarán érkezhet mozikba Indiana Jones ötödik kalandja.

A rendező ezúttal James Mangold, így Steven Spielberg helyett friss, új víziót kaphatunk az ismert karakterről. A történet egyelőre hétpecsétes titok, annyit lehet tudni, hogy Harrison Ford mellett feltűnik Mads Mikkelsen, Antonio Banderas, Thomas Kretschmann, Boyd Holbrook és Shaunette Renée Wilson is. 

Harrison Ford 79 évesen újra Indiana Jones bőrébe bújik 2

Az első hivatalos kép, amit kiadtak az ötödik részhez