A 12 üléses Tango típusú repülő különleges festést kapott, törzsének oldalán a klasszis csatár látható, amint megcsókolja az 1986-os világbajnoki trófeát, a hátsó részét pedig szintén Maradona arcképe díszíti. A két szárnyán a mexikói vb negyeddöntőjében az angoloknak lőtt két gólját, az “Isten kezeként” elhíresültet, és a minden idők egyik legnagyszerűbb góljának tartott szóló találatát jelenítették meg. A jármű belsejét múzeummá alakították.

“Megőrülök Maradonáért. Én az a típus vagyok, aki esténként lefekvés előtt mindig megnéz egy-két videót róla” – mondta az ünnepi leleplezésen Gaston Kolker, a gép kialakítását finanszírozó argentin techcég ügyvezetője. “Az idei lesz az első világbajnokság nélküle, s vélhetőleg az utolsó, amin Lionel Messi játszhat. Ezért arra gondoltam, hogy kell csinálnom egy Diego-gépet.”

A repülőn a szurkolók üzenetet hagyhatnak Maradonának, s egy mesterséges intelligencia segítségével “kapcsolatba” léphetnek vele. Személyes tárgyakat is megtekinthetnek, nem csupán a legendás futballistától, hanem az 1986-os vb-n győztes válogatott több más tagjától is.

A tervek szerint a gépet ki lehet bérelni, Argentínában használják majd, de novemberben a katari világbajnokságra is elrepül. Végül jótékony célra elárverezik.