A nyomtatott áramkörök életünk szerves részét képezik, hiszen lassan szinte minden elektromos eszközben találni ilyet, mégsem találkozunk velük nap mint nap. Ezen változtathat némileg a traintrackr és a mögötte álló cambridge-i fejlesztőcsapat.

Ahogy nevük is mutatja, alapvetően a metróhálózat és az ott zajló közlekedés vizualizálásával kezdtek el foglalkozni: elsőként a londoni metróhálózat nyák-változatát készítették el a 12 fővonallal, ahol a megállókat egy-egy LED-izzó jelölte. Felvillanásuk azt jelzi, hogy az adott megállóban éppen tartózkodik-e szerelvény, a különböző színekkel az irányokat is képesek jelölni.

Nyomtatott áramkörön követheted, hol jár a metró 1

Ezt követően jöhetett a New York-i változat, majd San Francisco és Boston, mielőtt áttértek volna az egy-egy metróvonalat bemutató, egyszerűbb áramkörökre.

Nyomtatott áramkörön követheted, hol jár a metró 2

A nagy ugrás ezek után következett: országtérképeket kezdtek el készíteni, melyeken időjárási adatokat jeleníthetnek meg fények segítségével. A LED-fények a legfrissebb nyákokon a hó- és esőhelyzetet, a felhőzetet és a szelet képesek valós időben jelezni a nyilvánosan elérhető időjárási adatok segítségével. Készült már ilyen térkép a Brit-szigetekről, az Egyesült Államokról és néhány amerikai államról is külön.

Nyomtatott áramkörön követheted, hol jár a metró 3

A csapat munkája iránt komoly az érdeklődés, a nyomtatott áramköröket – legyen szó akár a metrós, akár az időjárásos változatról – szépen viszik az emberek, még borsosnak mondható áruk (100-250 font/45-113 ezer forint) ellenére is.