Május 17-én kedden rendezik a Hungarian Darts Show-t, mely lényegében egy gálaverseny. Ennek is köszönhető, hogy a sportág legendája, Phil Taylor is tiszteletét teszi az MVM Dome-ban az olyan jelenkori világbajnokok mellett, mint Michael van Gerwen vagy Gerwyn Price.

“Úgy bánnak velünk, mint a királyokkal, fantasztikus érzés, boldog vagyok, hogy tovább népszerűsíthetjük a sportágat” – fogalmazott a 61 éves, 16-szoros világbajnok Taylor az eseményt felvezető hétfői sajtótájékoztatón, aki a 2018-as világbajnokság elveszített fináléját követően fejezte be profi karrierjét. Korábbi nagy riválisa, a háromszoros világbajnok Michael van Gerwen hangsúlyozta: a holnapi nap óriási buli lesz, egy hatalmas show keretében szeretnék szórakoztatni a közönséget. “Nem fogják megbánni, fantasztikus esténk lesz. Persze, egyvalami nem változik, én mindig nyerni akarok” – mondta a 33 éves holland.

Három nyíllal csinálnak óriási bulit Budapesten 1

Gary Anderson, Michael van Gerwen, Phil Taylor és Raymond van Barneveld egy korábbi felvételen. A jobb oldali trió Magyarországon dobálgat kedden

A show-n a jelen és a közelmúlt világsztárjai küzdenek majd egymással és magyar sportolókkal, hírességekkel. Többek között Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó is táblához áll. “Amikor néhány éve elkezdtem nézni a dartsot, volt egy legendás játékos, a legtöbb magyar kedvence, illetve egy feltörekvő titán. Elképesztő érzés, hogy most itt ülnek mellettem” – fogalmazott a klasszis pólós, aki a 2021-es világbajnok walesi Gerwyn Price-szal találkozik majd. “Alapvetően az volt ezzel az elképzelésünk, hogy két olyan ember kerül egymással szemben, aki korábban labdás sportágban bizonyított. Szeretnénk együtt ezt a bulldog dolgot tovább vinni” – mondta az MTI-nek Kiss, akinek ellenfele korábban rögbijátékos volt.

Rajtuk kívül táblához lép Torghelle Sándor, volt válogatott futballista, ellenfele a másik holland legenda, Raymond van Barneveld lesz, Taylorral Gianni Annoni, Van Gerwennel az énekes Freddie játszik. Az esemény hangja a darts ugyancsak ismert figurája, Russ Bray lesz, akit a nézők jól ismert 180-as üvöltéséről azonosíthatnak be könnyedén.