Nem indult túl jól a vasárnap reggel a skóciai Glenfarcas szeszfőzdében: a whiskykészítők látogatóközpontjába valakik az előző éjszaka betörtek, és elvittek onnan 20 palack whiskyritkaságot. Az esetről a skót rendőrség is beszámolt, a főzde pedig megerősítette, hogy a kár 100 ezer font, átszámítva közel 46 millió forint.

A BBC jelentése szerint a betörők mindössze négy percet töltöttek az épületben, de az egyértelműen látszik, hogy tudták, mit keressenek: sikerült elcsaklizniuk egy 60 évig érlelt italt is, mely önmagában 22 ezer fontot (10 millió forintot) ér. Ezen felül is számos nagy fogása volt a bandának, többek között egy, a főzde által készített, évente frissülő italkollekció néhány korábbi darabjával is megléptek.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Glenfarclas Distillery (@glenfarclasdistillery) által megosztott bejegyzés

A gyanú szerint két férfi lehetett a tettes, de azt kizárták, hogy környékbeliek lennének: vélhetően messzebbről érkeztek a tett helyszínére, előzetesen pedig felmérhették már a terepet. Januárban volt már egyébként egy hasonló szeszfőzdefeltörés a mostani eset helyszínének közelében: akkor az Aberlour főzde látogatóközpontjába törtek be, ahonnan a tolvajok több tízezer fontnyi italt tulajdonítottak el.