A Tesla tulajdonosa, a SpaceX vezére, a műholdas internetezés úttörője, Elon Musk nemrég a Twitter közösségi oldal felvásárlására tett erőfeszítéseivel került a címlapokra. Óriási mennyiségben vásárolt a cég részvényeiből, majd több ajánlatot is tett a felvásárlásra, végül már 44 milliárd dolláros összegért.

Ezt már a cég vezetősége is hajlandó lett volna elfogadni, azonban most új fordulat történt az ügyben. Elon Musk eljátssza a vőlegényt, aki az oltár előtt látja meg a feleség orrán a szemölcsöt, és határozott igen helyett inkább azt mondja: gondolkodom a dolgon.

Másképp nem értelmezhető friss bejelentése, amit hol máshol, mint a Twitter-fiókjában tett közzé: “A Twitter-üzlet ideiglenesen függőben van azon számítások függvényében, amelyek alátámasztják, hogy a spam- és kamufiókok aránya valóban kisebb a felhasználók öt százalékánál”. 

44 milliárd dollár, vagyis 16 ezer 300 milliárd forint. Szinte felfoghatatlan összeg, amit ezek szerint úgy akart elkölteni a világ leggazdagabb embere, hogy nem ismerte a körülményeket, a részleteket? Most vizsgálódnak, amikor már ennyire közel volt az üzleti megegyezés? 

Furcsa, nagyon furcsa, de Elon Musk eddigi üzleti húzásai sem voltak átlagosak. Annyi biztos, a bejelentéssel elérte, hogy a Twitter részvényeinek ára komolyat essen, mintegy 20 százalékkal, 38 dollár alá esett az árfolyam, míg a Tesla komolyan erősödött.