A Forma-1-es Miami Nagydíjat megelőzően az IWC Schaffhausen, a Mercedes F1-es csapatának hivatalos órabeszállítója összehozott egy kisebb golfkihívást egy csomó világsztárral. A vendégek közül kiemelkedett Tom Brady NFL-legenda és a hétszeres F1-es bajnok Lewis Hamilton.

Eladták az órát, amit Lewis Hamilton hordott 1

Ők az eseményre kaptak egyet a svájci időmérő eszközökből, azok közül is a legújabb homokszínű TOP GUN órákat, melyeket aztán a Bonhams aukciósház egy jótékonysági árverés keretein belül eladásra kínált. Egyetlen kérdés maradt csupán: melyikük órájáért fizetnek többet a vevők?

Eladták az órát, amit Lewis Hamilton hordott 2

Balra a Tom Brady, jobbra a Lewis Hamilton által viselt óra

Az aukción Hamilton előnyösebb helyzetből indult, ugyanis az ő órája egy nagyobb tudású kronográf volt, szemben a Brady csuklóján lévővel. Az órák mellé az amerikaifutballista saját golfütőit, Hamilton pedig egy pár aláírt versenycipőt is felajánlott. Mindezekkel együtt a győztes a brit pilóta órája lett 55 ezer dolláros, átszámítva közel 20 millió forintos leütési árral (Brady órája 30 ezer dollárért kelt el). A Hamilton-féle 46,5 mm-es átmérőjű, egy hét járástartalékkal rendelkező automata ketyegőhöz hagyományos módon bő 39 ezer dollárért (14,1 millió forintért) juthatnak hozzá az érdeklődők.