Pokoli ár, meghökkentő dizájn, gyakorlatilag szemét vagyonokért. Ez a polgárpukkasztó marketing stratégia bejött már párszor, és most sem fog csalódást okozni a Balenciaga befektetőinek.

Naná, hogy mindenki felkapja a fejét, és születnek a bejegyzések, hozzászólások ezer számra, ahogy a szaggatott, kukába való méregdrága cipőkről elkezdtek keringeni a hírek. A luxusmárkának pedig pont ez a célja, hiszen maga a képeken szereplő darab nekik nem tétel, csepp a tengerben, mindössze 100 pár készül majd belőle.

680 ezret kérnek a mocskos, szakadt edzőcipőért 1

Reklámnak viszont tökéletes.

A Balenciaga sajtóközleményében mindez világosan le van írva: ezeket a megosztó edzőcipőket az új kollekció reklámkampányához hozták létre a lehető legszakadtabb, legmocskosabb kivitelben. Az igazi hatáshoz pedig megvásárolhatóvá tették a szakadt csukákat, a száz darabos széria 680 ezer forintos áron kapható a balenciaga.com oldalon fehér és fekete színben. 

680 ezret kérnek a mocskos, szakadt edzőcipőért 2

680 ezer forintért bárki megveheti a kutya szájában tervezett csukákat

Az igazi cél viszont nem ez. A fűnyíró alá dobott csukák mellett vannak hétköznapi darabok. Ezek az épp koszosnak tűnő, olcsóbb cipők is szédítő 4-600 dolláros áron érhetőek el, és pont annyira mutatják a “stílust” mint a gazdagságot. 

680 ezret kérnek a mocskos, szakadt edzőcipőért 3

A cipő amit tényleg el akarnak adni, és el is fognak adni 150-180 ezerért