Mivel négylábú barátaink élettartama nem közelít az emberekéhez, így a világ legmagasabb kutyája cím birtokosa évről évre változott az elmúlt időszakban. 2014-ig egy Zeusz nevű dán dog volt a  csúcstartó, ami ha két lábra állt 2 méter 23 centi magas volt. 

Vállmagassága 112 centiméter volt, 75 kilogrammos tömeggel, ezt a súlyt pedig kéthetente egy 13,6 kilogrammos zsák kutyaeledelt elfogyasztásával tartotta. A címet egy másik dán dog örökölte meg, Freddy hátsó lábára állva 228 cm-rel magasodott a talajszint, és gazdája, Claire Stoneman fölé.

Tavaly Freddy elhunyt, és így újra Zeusz lett a rekorder. Természetesen egy másik Zeuszról van szó, valamiért a dán dogoknak előszeretettel adják ezt a nevet a gazdáik. A jelenleg kétéves dán dog vállmagassága 104,6 centiméter, ezzel most ő a hivatalos Guinness-rekorder.

„Zeus teljesen felforgatta az életünket, megváltoztatta a családunkat. Telis-tele van szeretettel, mindenkinek jut belőle” – mondta el Brittany Davis, Zeusz büszke gazdája. Az óriási eb szerencsére nyugodt természetű, és érdeklődő személyiség, de méretei miatt azért sokan tartanak tőle az első percekben. 

A köznyelvben dán dogként is emlegetett (az angol Great Dane fajtanév fordítása) német dogok a legtermetesebb kutyafajták közé tartoznak. Átlagos magasságuk kanok esetében akár a 90 cm-t is elérheti.