2009-ben az azóta már csődbe ment játékfejlesztő, a THQ úgy gondolta, megragad egy kiváló promóciós lehetőséget. Frissen megjelent játékuk, a Big Family Games alkalmából készítettek az akkor nagyot futó Nintendo Wii játékkonzolból egy aranyozott változatot, melyet elküldtek II. Erzsébet angol királynőnek.

A 24 karátos arannyal bevont konzol azonban sosem jutott el őfelségéhez, ugyanis a Buckingham-palotában ennél azért szigorúbban veszik a beérkező ajándékokra vonatkozó előírásokat. A THQ visszakapta a konzolt, 2017-ben azonban lecsapott rá egy gyűjtő, aki kapcsolatba lépett a cég egyik alkalmazottjával.

Nem kellett a királynőnek az arany játékkonzol, most a tiéd lehet 1

Ezt követően egy Don nevű fickóhoz került a gép, aki most szeretne túladni rajta. Először az eBay-en próbálkozott tavaly októberben, ahol 300 ezer dollárt (107 millió forintot) kért a játékért, de a piactér rendszere lekapcsolta hirdetését, mondván, hogy ez nem reális ár egy Wii-ért. (Az automata nyilván nem látta, miről is van pontosan szó.)

Ezt követően átment egy másik aukciós oldalra, ahol most újra el szeretné adni az arany Wii-t. Az érdeklődőknek május 21-éig van lehetőségük licitálni a játékkonzolra. Cikkünk megjelenésekor a legmagasabb ajánlat még csak 3250 dollár volt, azaz alig több mint 1,1 millió forint. Az aukció itt követhető.