Bő egy hónapja jelentette be a Red Bull Forma-1-es csapata, hogy a svájci BMC kerékpároscég az istálló hivatalos partnere lesz. Az együttműködés azonban nem előzmények nélküli: 2018 óta műszakilag segítik az energiaitalosok a gyártót, egészen pontosan a Red Bull Advanced Technologies nyújt nekik Forma-1-es színvonalú segítséget.

Ennek meg is lett az eredménye, melyet nemrég a BMC mutatott meg a nagyvilágnak. A hivatalos névvel nem rendelkező, de a vázon itt-ott felbukkanó név alapján Speedmachine-nek nevezhető bringa egy triatlonokra specializált kétkerekű lesz, melyet a 2022-es Ironman-világbajnokságon vetnek majd be élesben. Első próbája már a napokban lesz Utahban Patrik Nilssonnal a nyeregben.

A világ leggyorsabb bringáján dolgozik a Red Bull 1A világ leggyorsabb bringáján dolgozik a Red Bull 2

A BMC nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy megalkossa a világ leggyorsabb versenykerékpárját. Ehhez nem csak a Red Bullt szerezték meg maguknak, hanem Fabian Cancellarat is. A svájci exbringással aligha fogtak mellé, hiszen 7 szakaszt nyert a Tour de France-on, hármat a Vueltán, de négyszeres egyéni időfutamos világbajnoknak is mondhatja magát.

A világ leggyorsabb bringáján dolgozik a Red Bull 3A világ leggyorsabb bringáján dolgozik a Red Bull 4

A nevenincs kerékpárt egyelőre nem lehet megvásárolni, a BMC csak azt az egyet készítette el belőle, ami a képeken is látható. Hogy mi alapján dől el, hogy ez lesz-e a leggyorsabb versenykerékpár, azt egyelőre homály fedi.