Egyelőre csak a SpaceX űrrakétáiról jelenthető ki, hogy újra lehet őket hasznosítani, azonban nem ők az egyedüliek, akiket érdekel ez a terület. A Földre maguktól visszatérés helyett a Rocket Lab egészen más módszerrel mentené meg az űreszközöket, melyet nemrég ki is próbáltak.

A cég azok után, hogy az űrbe lőtt 34 műholdat, a kilövés utáni első, Electron nevű rakétafázist próbálta megmenteni a megsemmisüléstől. Először a megfelelő szögbe állították az eszközt, hogy a Föld felé visszazuhanó darab a lehető legkisebb hő- és nyomásterhelést kapja a légkörbe történő belépéskor. Ezt követően két ejtőernyő lassította le annyira a zuhanó Electront, hogy

a két kilométeres magasságban repülő Sikorsky S-92 helikopter elkapja azt egy kampóval.

Az elkapás sikeres volt, a kampó beleakadt az ejtőernyőbe. A teljes kísérlet nem volt azonban maradéktalanul eredményes: a helikopter pilótájának nem tetszett, ahogy a lógó eszköz befolyásolta gépének viselkedését, ezért ahelyett, hogy a szárazföldre elvitték volna a szállítmányt, a tengerbe dobták azt.

Még a levegőben, helikopterrel kapták el az űrrakétát 1

A Rocket Labnél erre is készültek, ugyanis egy hajóval mentek az Electronért, majd kiemelték. A kísérletet követően elmondták, hogy rengeteg hasznos tapasztalatot szereztek a helikopteres repüléssel kapcsolatban, céljuk pedig ennek tökéletesítése lesz, mert a sós víz károsíthatja a drága szerkezetet.