A Brabus névről első körben mindenkinek a tuningolt Mercedesek jutnak eszébe, pedig egy ideje már vízre is szálltak a németek. Ennek eredménye volt első körben a Brabus Shadow 900 Black Ops Limited Edition nevű hajó, melyet rögtön kétféle kivitelben – tetővel és anélkül – is lehetett kérni.

A gyártó által ikonikusnak titulált hajó sikerét követően megérkezett az utód is, a Brabus Shadow 900 Deep Blue Signature Edition. A lényeges információkat mind az előző, mind a mostani hajónál elárulja a név: a fekete után egy mélykék járművet mutattak be, a 900-as szám pedig a teljesítményre utal lóerőben megadva.

900 lóerős elegancia a Brabustól 2

Elődjéhez képest ez egy sokkal finomabb, elegánsabb hajó látszatát kelti, főként színeivel: a kék mellett a világos bútorok és berendezés is sokat segít ezen. Belül azonban ugyanolyan vad, mint a Black Ops volt: a 900 lóerő két 4,6 literes V8-as erőforrásból érkezik, melyek 60 csomós (111 km/órás) tempóra is gyorsíthatják a 38 láb (11 méter) hosszú hajót, fedélzetén akár 12 emberrel.

900 lóerős elegancia a Brabustól 3900 lóerős elegancia a Brabustól 4900 lóerős elegancia a Brabustól 5

Kezelése szinte sportautósnak tűnik, jobb oldalon egy autókéhoz hasonlító kormánnyal, a kapitány előtt hatalmas érintőképernyős felületekkel. 2022-ben természetesen nem is kérdés, hogy ezekhez okoseszközökkel is lehet csatlakozni. Árát nem tudni, azt csak komolyabb érdeklődőknek árulják el – hozzánk legközelebb a horvátországi Splitben található Brabus-hajókereskedőnél.

900 lóerős elegancia a Brabustól 6