Ha valaki autóalkatrészeket kezd el felhalmozni a nappalijában, akkor biztos, hogy furcsán néznek rá a vendégek, és még furcsábban a család többi tagja. Pedig vannak olyan darabok, amelyek némi dekorációval nem a műhelyek hangulatát erősítik, sokkal inkább iparművészeti, kiállítási darabok.

Ilyen a Porsche 911 legendás boxermotorja is, amelynek szinte minden porcikája jól mutat az ízlésesen berendezett életterekben. Ez a klasszikus motorblokkból készült asztal pedig kiváltképp figyelemre méltó darab, a műfaj egyik legjobbja.

 

Használt alkatrész a nappalidba, amit garantáltan megcsodálnak a vendégek 1

Rengeteg ilyen épített üvegasztalt láttunk már, de ennek minősége és kivitelezése is kiemelkedő, nem beszélve a felhasznált motor ritkaságáról. Az alapot ugyanis egy 1974-es, eredetileg 2,7 literes, hathengeres, léghűtéses boxer adja. 

Ez a motor a márka színvonalán megbízhatatlannak számított, mivel rohamléptekben fejlesztették ki a 2,4 literes elődből. Gyakran pár tízezer kilométer után váltak belőlük használhatatlan vasdarabok, komoly szerkezeti károsodásokkal. 

Mégis, a roncstelep helyett így, asztalként újragondolva, a stuttgarti márka logójával ellátva azért hordoznak valamit a Porsche által fémjelzett eleganciából, ráadásul a pezsgősüvegeknek is tökéletes helyet adnak a hengerek.

Használt alkatrész a nappalidba, amit garantáltan megcsodálnak a vendégek 2Használt alkatrész a nappalidba, amit garantáltan megcsodálnak a vendégek 3