A Nagy Lebowski alapmű a filmrajongók számára, a Jeff Bridges által alakított főszereplő karakter, Jeff “The Dude” Lebowski stílusának minden összetevője legendává érett már az évek során.

A film középpontjában a hazai fordításban “Töki” becenéven szereplő férfi áll. A naplopó és tekeőrült Jeff Lebowski sztorija egy levizelt szőnyeggel indul, de később őrült bonyodalommá válik az élete, többek között összetévesztik milliomos névrokonával.

A film eredetisége és a benne szereplő gyakran bizarr figurák miatt kultuszfilmmé vált. A vígjátékban Steve Buscemi, Philip Seymour Hoffman, Julianne Moore és John Turturro voltak Bridges partnerei.

A főszereplő karakterét sokan előveszik jelmezes bulikon, csak loncsos hosszú haj, szakáll, napszemüveg, White Russian koktél, valamint a “ma sem akarok kimenni a házból” öltözet szükséges hozzá. Utóbbi elengedhetetlen darabja egy vastag, nagypapamintás kardigán. 

Ezzel a kardigánnal belebújhatsz Töki bőrébe, már csak a White Russian koktél kell 1

Ebből természetesen akad bőven a neten az eredetihez hasonló verzió, a Huckberry például szemérmetlenül “The Dude” néven árul a filmbélihez igencsak hasonló darabot. Ára 66 ezer forint, ami borsosnak tűnik, de ez egy tényleg jó minőségű, örök darab, amivel kényeztethetjük a bennünk élő Tökit. 

Ezzel a kardigánnal belebújhatsz Töki bőrébe, már csak a White Russian koktél kell 2