Reuters információi szerint egymás virtuális kezébe csapott Elon Musk és a Twitter-cégvezetés, végül mégis a világ leggazdagabb emberének ölében landolhat az egyik legfontosabb közösségi platform. 

Elon Musk, akit immár a rengeteg cég miatt elég lenne csak a “világ leggazdagabb embere” címmel illetni, régóta furcsa szeretlek is meg nem is viszonyt ápolt a Twitter üzenetküldő szolgáltatással. Kapcsolatuk csúcsa idén áprilisban jött el, amikor a milliárdos 73,48 millió Twitter-részvényt vásárolt. Ez mintegy 2,89 milliárd dollárjába kerülhetett Musknak (1 008 690 000 000 magyar forint), aki ezzel a Twitter legnagyobb részvényese lett.

Később bejelentkezett az egész cégért, szédítő ajánlatot, mintegy 43 milliárd dollárt ajánlva a szolgáltatásért. Erre még nem érkezett válasz, majd Musk részvényenként 54,20 dollárt ígért készpénzben, amire már mozdultak a befektetők, és elindultak a tárgyalások.

WSJ forrásai szerint pénteken Musk zárt körű találkozót tartott több Twitter-részvényessel. A milliárdos azzal magyarázza felvásárlási szándékát, hogy a közösségi hálózatot „a szólásszabadság platformjává” kívánja tenni szerte a világon.