Mindig is drágán adták és vették a skót Macallan által főzött whiskyket, a legdrágább italok rekordja is az ő nevükhöz köthető. Ezúttal ismét felkapott lett a név, köszönhetően egy férfinak, aki elfeledkezett egy hordó whiskyről.

1988 májusában egy külföldi férfi elvitte 374 literes hordóját, hogy töltsék meg azt a szeszfőzde jóféle italával. Valahogy azonban elfeledkezett arról, hogy nem kevés whiskyt vásárolt, hordója pedig megtöltve egy skót italraktárban maradt. Teltek-múltak az évek egészen a közelmúltig, amikor a Macallan megkereste emberünket, hogy emlékeztesse őt, mit is vásárolt 34 éve.

A hordónyi ital vevőjéhez már nem fog eljutni, ugyanis árverésre bocsátotta a komplett hordót, melyből hagyományos palackmérettel számolva 534 üvegnyi alkoholos ital jönne ki. A beszámolók szerint sós karamelles jegyekkel rendelkező, narancsos illatú, fűszeres-mézes hatású főzet végül 915 500 fontért (403 millió forintért) talált gazdára.

Új tulajdonosát figyelmeztette a Macallan, hogy a hordó nem pihenhet tovább raktárukban, június 10-éig meg kell oldani az elszállítását.