A megszokott időponthoz képest két héttel korábban örülhetnek azok a Forma-1-rajongók, akik maguk is szeretnének beülni a világ leggyorsabb versenyautóinak volánja mögé – legalábbis virtuálisan. Július elsején érkezik ugyanis az F1 22 – ha az eddigi nevezéktant követték volna a fejlesztők, F1 2022 lett volna a játék neve, de az EA az egyszerűsítés mellett döntött.

Megvan, mikor jön az F1 új videojátéka 1Megvan, mikor jön az F1 új videojátéka 2

A játék komoly meglepetéseket nem fog okozni: az új szabályok szerint épült autók mellett az új, illetve átépített pályák mindegyike is benne lesz a játékban. Lehetőség lesz VR-szemüveges játékra is a PC-s felhasználóknak, amennyiben Oculus Riftjük vagy HTC Vive-juk van. Új funckióként jön egy F1 Life nevű részleg, ahol a pilótánk karrierje során begyűjtött luxuscikkeket állíthatjuk ki, legyen szó sportkocsikról, ruhákról vagy egyéb csecsebecsékről.

Megvan, mikor jön az F1 új videojátéka 3Megvan, mikor jön az F1 új videojátéka 4

Lesznek visszatérő elemei is a játéknak, mint a 10 szezonos karriermód vagy a saját csapat alapításának lehetősége. Emellett a mesterséges intelligencián is csiszoltak, könnyebbé téve azon játékosok dolgát, akik nem profik az autós játékok terén, de mégis elindulnának néhanapján 1-2 F1-es versenyen.

A 60 eurós (22 ezer forintos) játékon felül az idei nyáron érkezik az F1 Manager is, ahol egy teljesen más szemszögből pillanthatunk bele egy Forma-1-es csapat életébe. Ez is hivatalos, licencelt játék lesz, részleteket az alábbi linkre kattintva tudhatsz meg: