Akárhol jelenik meg Shaquille O’Neal, az biztos, hogy ott ő kerül a középpontba. Az egykori kosárlabdázó bármilyen bulit képes még egy szinttel magasabbra emelni, de akár egy Forma-1-es futam izgalmairól is képes elterelni a figyelmet puszta létezésével. Nem is csoda: a 216 cm magas, 147 kilós exsportolót nem lehet nem észrevenni.

Valamikor még ilyen Ferrarikkal is járt Shaq, manapság azonban előszeretettel pattan kerékpárra a férfi. Bringája azonban nem egy hagyományos darab az áruházból, egy ekkora embernek komolyabb technikára van szüksége. Szerencséjére van egy erre szakosodott cég Amerikában: a DirtySixer alapítója, David Folch maga is csaknem két méter magas, így tudja, mire van szüksége a hasonló testi adottságokkal rendelkező embereknek.

Shaq már 2015-ben megrendelte tőlük első nikkelbevonatú bringáját. A nyitóképen látható kerékpár nagy különlegessége, hogy kerékátmérője 36 col – a hagyományos felnőtt kerékpárokon ez az érték 26-28 col. Készült azóta egy eDirtySixer is, mely a cég első elektromos rásegítéses kétkerekűje. Csúcssebessége 32 km/óra, hatótávja pedig 96 km.

Akkora biciklivel jár az óriáskosaras, mint egy kisebb autó 2Akkora biciklivel jár az óriáskosaras, mint egy kisebb autó 3

A 27 kilós szerkezet méretei elképesztőek, ahogy az a képeken is látható. Egyelőre azonban csak a prototípus készült el, a bringa végső verziója jövőre debütálhat a piacon 8000 dolláros (2,74 millió forintos) árcédulával.