A különleges sportautók kiegészítői mindig érdekesek. Egy eredeti, méretre készített bőröndszett, a mutatóba berakott szerszámkészlet kifejezetten érdekes, főleg ha elegáns, bőrbe varrt körítést és rengeteg Ferrari-logót is találunk mellettük.

Az időben visszafelé haladva pedig azt is mutatják, hogy mennyire más volt az autózás világa. Az 1960-as években például egy Ferrari-tulajdonost sem néztek a maranellóiak technikai analfabétának. Úgy gondolták, hogy aki egy ilyen autót vesz, az értékeli a V12-es motor karburátorainak előadását, és talán azt is tudja, hol eshet le egy gumicső, melyik meglazuló alkatrészt lehet visszahelyezni a 13-14-es villáskulccsal.

Ilyen szerszámkészletet adtak egy Ferrarihoz hatvan évvel ezelőtt 1

Ehhez az autóhoz járt a bőséges szerszámkészlet

Ezért egész bőséges gyári szerszámkészletet adtak a Ferrari 275 GTB mellé. Puccos díszdoboz helyett csak a kornak megfelelő bőrtáskába betekerve sorakoznak az alapvető szerszámok. Van egy készlet csavarhúzó, villáskulcsok, kalapács, emelő, pumpa a kerékcseréhez és még gyertyakulcs is akad. 

Ilyen szerszámkészletet adtak egy Ferrarihoz hatvan évvel ezelőtt 2

Jelenleg az RM Sotheby’s árverésén lehet a készletre licitálni, minimumár nincs, de a hozzá tartozó, 3,3 literes, 60 fokos Colombo V12-es motorral hajtott ritkaságok 800 millió forint körül mozgó vételárának tudatában ez sem lesz egy olcsó darab. 

Ilyen szerszámkészletet adtak egy Ferrarihoz hatvan évvel ezelőtt 3