1996-ban a Fuji-Q Highland adott otthont a világ legmagasabb hullámvasútjának. A japán vidámpark híres játékáról remek kilátás nyílik a Fudzsi hegyre, ám mindezt sokáig csak azok élvezhették, akik felültek egy szerelvényre.

Félelmetes újítást mutatott be egy vidámpark 1

Ezzel sokakat kizártak a pazar kilátás lehetőségétől, de tavaly változás történt: épült egy kilátó, ahonnan immár száguldás nélkül is megcsodálható a táj és az ország legmagasabb hegye. A tavaly nyílt Fujiyama Tower azonban újabb ötletet adott a park tulajdonosainak: a magas platformról akár egy újabb attrakció is nyílhatna.

Félelmetes újítást mutatott be egy vidámpark 2

Az idei szezonra meg is nyílt a Fujiyama Slider, egy 55 méter hosszú, spirál alakú csúszda. Ránézésre elég komoly tempót érhetnek el a teljesen leburkolt csúszdában utazók, akik a kilátózás után így is elhagyhatják a tornyot az idei nyártól kezdve. Az nem ismert, hogy a csúszdázóknak kell-e valamilyen védőfelszerelést viselniük, de még ezzel együtt sem biztos, hogy elsőként jelentkeznénk az eszköz kipróbálására. Az viszont már ismert, hogy gyakorlatilag bárki lecsúszhat majd rajta, ugyanis főszezonban az 1-5 éves gyerekeknek 900 jent (2400 forintot), a felnőtteknek pedig 1400 jent (3700 forintot) kell fizetniük az élményért cserébe.