Úgy néz ki, hogy kezd kipukkanni az óriásira nőtt NFT-lufi. A nem helyettesíthető tokenek piaca tavaly robbant óriásit, de még idén is van felszálló a vonatra, mely rengeteg pénz ígéretével kecsegtet, de nem mindenki száll le róla tele zsebekkel.

Most egy kriptovállalkozó, Sina Estavi bukott óriási összeget az őrületen. A férfi tavaly került be a köztudatba azzal, hogy 2,9 millió dollárért (1,007 milliárd forintért) megvette a valaha volt első Twitter-bejegyzés képernyőfotóját. Egy éves várakozás után Estavi úgy döntött, hogy ideje túladni a képernyőfotón: arcpirítóan magas, 48 millió dolláros (16 milliárd forintos) áron kínálta eladásra a képet, hozzátéve, hogy felét jótékony célra adományozza.

Egymilliárdot bukott az árverésen egy férfi 2

A világ első tweetje

Nagyobb lebőgés nem is történhetett volna: első körben mindössze 97 ezer forintnak megfelelő kriptovalutát ajánlottak a képért. Ennyiért nem adta Estavi a tweetet, ezért újra meghirdette az aukciót egy erre szakosodott weboldalon. Az ismételt árverés sem hozott sokkal nagyobb sikert: cikkünk írásakor 10,1 ETH (10 millió forint) volt a legmagasabb ajánlat a képre, azaz majdnem kereken egymilliárd dolláros bukóban volt Estavi.

“A piac nem áll készen szinte bármire, amit egy celeb vagy közismert ember kiad” – mondta egy NFT-gyűjtő mindezzel kapcsolatban. “Mi az igazi értéke ennek? Az idő elárulta nekünk: valószínűleg semmi” – utalt a kérdéses képernyőfotóra.