Sokszor illetik a Ducatit azzal, hogy ők a motorozás Ferrarija. Közelebbről megnézve megállhatja a helyét a hasonlat, hiszen mindkét gyártó olasz, versenyszínük a vörös, és még a legfontosabb szponzoraik is közösek. Van azonban még egy pont, ami valamilyen oknál fogva kevésbé ismert.

Mindkét márkának van saját huullámvasútja. A Ferrarinak több szórakoztatóparkja is van, de mind közül a leghíresebb az Abu-Dzabiban található Ferrari World. Itt található a világ egyik leggyorsabb hullámvasútja, a Forma-1-es autós témájú Formula Rossa. A Ducatinak saját vidámparkja nincs, ám az olaszországi Ravenna mellett található Mirabilandiában megtalálhatják a kedvenc játékukat a motorozás szerelmesei a márkának fenntartott különálló sarokban.

A MotoGP-ben érezheted magad ezen a hullámvasúton 1A MotoGP-ben érezheted magad ezen a hullámvasúton 2A MotoGP-ben érezheted magad ezen a hullámvasúton 3

Hullámvasútjuk, a Desmo Race két különálló pályából áll, ezen száguldanak a “motorok”, melyekbe nem beülni, hanem ráülni kell – ritkaság ez a hullámvasúton közlekedő kocsiknál, de így még nagyobb az élmény. A külön pályák a versenyzés hatását erősítik, száguldás közben át lehet pillantani, hol tart a másik motor.

a videó a hirdetés után indul

Az 525 méter hosszú, 22 méter magas szerkezeten csúcsidőben óránként akár 1000 ember is utazhat helyenként 80 km/órás sebességgel. Az utasok ráadásul bizonyos mértékig szabályozhatják, hogyan is menjen a kocsijuk: egy interaktív gázkar és egy boost gomb segítségével gyorsíthatják fel a menetet.