A keleti blokkban nem volt nagy divatja, de szerencsésebb csillagzatú országokban az Atari 2600 volt az egyik első igazán népszerű játékkonzol. Az Egyesült Államokban 1977-ben bemutatott gépet 15 évig gyártották, ez idő alatt pedig 15 millió példány kelt el belőle.

A retró játékot a mai napig nagy kultusz övezi, amiről természetesen tud az anyacég is. Ennek ellenére is meglepő, hogy az Atari újra kiad három olyan játékot a 2600-ashoz, amelyek a kezdeti gyártás során nem voltak elérhetőek jogi problémák miatt. Mindez az Atari XP kezdeményezésének részét képezi, amely megpróbál új életet lehelni néhány régebbi, de sokak által kedvelt hardverbe.

A három játékért (egy lövöldözős, egy robotos és egy búvárkodós témájú címről van szó) egyenként 50 dollárt, átszámítva több mint 17 ezer forintot kérnek. Ez azonban csak az alapár: a legfanatikusabb rajongók ennek háromszorosát is kiadhatják a címekért, cserébe azonban mindenféle extra csecsebecsét kapnak a felvarrótól a nagy méretű használati útmutatóig.