Feketébb a feketénél – ez a neve a H. Moser & Cie. új órájának. A Streamliner Chronograph Flyback Automatic “Blacker Than Black”-ről készült felvételeken alig lehet kivenni a szerkezet körvonalait, mivel a legtöbb alkalommal fekete háttér elé teszik az órát. Csak a “világító” mutatókból lehet következtetni az óra méreteire.

A sötét, szinte minden fényt elnyelő színt a Vantablack nevű festékanyaggal érte el a svájci óragyártó. A Vantablacket még a NASA fejlesztette ki egy évtizeddel ezelőtt, és a fény 99,96%-át képes elnyelni. Az alapanyag rendkívül drága, de rendkívüli hatékonyságának köszönhetően elég csak néhány nanorészecskényi vastagságban felvinni bármire az ilyen eredményhez.

A Vantablack-réteg apró csövecskékből áll össze, melyek az emberi hajnál 3500-szor vékonyabbak. A fény elnyelésében ezek az apró csövek hatalmas szerepet játszanak. Az anyag felszínét elérő fénysugarak “csapdába esnek” a csövekben, így szinte semmi nem verődik belőlük vissza.

Az óra egy genfi kiállításon bukkant fel, arról nincs információ, hogy valóban tervezik-e az árusítását. A márka két éve már kísérletezett a Vantablackkel, a végeredmény akkor egy rendkívül drága időmérő eszköz lett: