Lassan már senki sem maradhat ki a rengeteg pénzzel kecsegtető NFT-bizniszből. A nem helyettesíthető tokenek világa annyira vonzó, hogy épp a minap szállt bele a brit királyi pénzverde:

Így tesz Jeff Koons is, korunk egyik leghíresebb szobrásza, aki különleges módon fogja meg és értelmezi újra a mindennapi tárgyakat. Leghíresebb műve például egy lufiból hajtogatott kutyát ábrázol, de a léggömbállat rozsdamentes acélból készült és tükörfényű felületet kapott (lásd a nyitóképen).

Új projektje a Moon Phases (Holdfázisok) nevet kapta. Ezen projekt keretében születnek tehát az NFT-alkotások, a digitális művek, melyeket majd sok pénzért megvehet a gazdag, műértő, befektetési lehetőségeket kereső nagyközönség. Minden alkotásnak lesz azonban egy kézzelfogható fizikai mása is, melyeket azonban a Holdra lőnek egy hőálló bevonatot kapó minikapszula belsejében.

Hogy minderre mikor kerül sor, az még nem ismert, de azt már lehet tudni, hogy a start a Kennedy Űrközpontban lesz, a cél pedig az Oceanus Procellarum, mely a Hold Föld felé néző oldalának nyugati felén, a sötétebb területen található.