Manapság a melegebb nyári napok szinte elviselhetetlenek, ha nem vagyunk légkondicionált helyiségben, de nem mindenki teheti azt meg, hogy klímával hűtött helyre húzódjon a legforróbb órákban. Nekik találták ki a Metaura Pro nevű eszközt, mely egy nyakon hordható mini légkondicionáló.

A gyártó közleménye szerint a nyakörvszerű holmi két üzemmódban működhet: alapesetben közel 4 Celsius-fokkal képes hűvösebb levegőt fújni viselője nyakába, de csúcsteljesítményen pörgetve tíz fokkal is hűthet a kütyü. Működés közben a rendszer is termel hőt, de a folyadékhűtésű rendszer gondoskodik arról, hogy ebből ne érezzen semmit a felhasználó.

Jön a nyakunkra szerelhető légkondi 1

Egyetlen töltéssel a Metaura Pro 8 órán át képes hűsíteni viselőjét, akinek ezért cserébe csak 435 grammal kell többet viselnie a szokásosnál. Nem nagy ár ez némi hűvösségért – így gondolja ezt az az 560 támogató is, akik az egyelőre csak prototípusként létező termékre az előre kitűzött 5 ezer dolláros támogatási összeg közel húszszorosát összedobta Kickstarteren. Az első hűtőnyakörvek májusban jutnak el azokhoz, akik 159 dollárért (53 ezer forintért) megvásárolták őket.