A legelőkelőbb éttermekről az embereknek legtöbbször a hosszú várakozási idő és a kicsi adagok juthatnak az eszébe. A legtöbben valószínűleg életünkben nem jutunk el ilyen helyekre, de tény, hogy számtalan témába vágó film és tévéműsor ezt a képet erősíti.

Nem cáfol erre rá Senpai Kai sem. Az amerikai kajavloggert 450 ezren követik YouTube-on, ahol receptekkel, konyhai trükkökkel, kulisszatitkokkal kápráztatja el feliratkozóit. A férfi egyik videójában a minőségi hagymavágás témakörét járta körbe, kiegészítve egy-két otthoni tanáccsal, de mi most a Michelin-csillagos szeletelt hagymára koncentrálunk.

A videó szerint az egészen finomra szeletelt hagyma igencsak pepecselős munkafolyamat. A zöldség megpucolása után ugyanis a félbevágott hagyma közepét ki kell szedni, és egyszerre csak 2-3 réteggel dolgozni a videóban látható módon. A titok abban rejlik, hogy a rétegeket ki lehessen lapítani, amennyire csak lehet. Nyilvánvalóan fontosak még a határozott, de pontos kézmozdulatok is, na meg egy éles kés, ami nem trancsírozza szét a zöldséget, hanem szépen elvágja.

Egy 2-300 dolláros vacsoránál érthető, miért is kell ilyen finomra vágni a hagymát. Ilyenkor gyakorlatilag beleolvad a szószokba a szeletelt zöldség – magyarázza a videós.