A valaha volt egyik legnépszerűbb motortípus a V8-as, éppen ezért várhatóan nagy sikere lesz asztali írószertartóként is. Az ötletet Grant Takara osztotta meg a Kickstarter oldalán – alapját a Chevrolet LS3 motorblokk adja, aminek kicsinyített mását CNC-technológiával munkálta meg. A tollakat a hengerek helyére tűzhetjük be.

Ez a V8-as motor a tenyereden is elfér 1
Ez a V8-as motor a tenyereden is elfér 2

Ez a V8-as motor a tenyereden is elfér

Ez a V8-as motor a tenyereden is elfér

Ez a V8-as motor a tenyereden is elfér 8
Ez a V8-as motor a tenyereden is elfér 9
Ez a V8-as motor a tenyereden is elfér 10
Ez a V8-as motor a tenyereden is elfér 11
Ez a V8-as motor a tenyereden is elfér 12
Fotó megosztása:

Akár a tenyerünkön is elférne a tolltartó: csupán 9,3 cm hosszú, 8 cm széles és 5,9 cm magas. Három különböző méretben kínálnak hozzá acélbetéteket, hogy a különböző méretű íróeszközök megfelelően illeszkedjenek a blokkba. Magát a tolltartót, illetve az asztalt pedig a stílusos dísz aljára rögzíthető gumitalpakkal óvhatjuk meg a sérülésektől.

Kétféle kivitel is készült a miniatűr V8-asból, közülük a gyöngyfúvott az, ami inkább az izomautók hajtására hajaz. A gépészmérnökként dolgozó Takara tíz éve foglalkozik CNC-megmunkálással, mostani projektjét 5 ezer dollárból (kb. 1,7 millió forint) indította be.

Ez a V8-as motor a tenyereden is elfér 13

Népszerűnek bizonyult a honolului férfi találmánya, mivel nagyjából 200 támogató már 31 497 dollárt, azaz több mint 10,5 millió forintot dobott össze rá. Minimum 129 dollárért lehet hozzájutni a tolltartóhoz, egyúttal támogatni az ötletet. Ezért cserébe a blokkhoz nyolc acélbetétet kapnak a támogatók, sőt, az Egyesült Államokon belül ingyen ki is szállítják nekik.