17 098 240 négyzetkilométerével Oroszország a világ legnagyobb országa, de ehhez a gigantikus mérethez alacsony népsűrűség társul, mindössze 8,3 fő/négyzetkilométer. Ugyanez az érték Magyarországon 105,1 fő/négyzetkilométer, így el lehet képzelni, mekkora lakatlan, elhagyott terület található az oroszoknál.

Kihalt falvak, lerobbant gyártelepek: a roncsfotósok, urbexesek Mekkája az ország, és sok fiatal foglalkozik a rejtett helyek felfedezésével. Közéjük tartozik Polina Reznyik, aki több mint 40 ezer Instagram-követőjével osztja meg az általa feltárt, elhagyott helyekről készült fotókat.

Egyik friss találata egy elhagyott, díszes parasztház, valahol a Torzsoki járásban. Ez így keveset mond, de nagyjából 180 kilométerre van Moszkvától, a Tveri területen, tehát Európához tartozik a térképen. 

Polina nem csak fotózott, de azt is kiderítette, hogy egy Viktor Arszenyevics Ivanov nevű helytörténészé volt a ház, ami igen különleges díszítettsége miatt emelkedik ki az elhagyott vidéki házak sorából. 

Különleges elhagyott tündérkunyhót fotóztak az orosz vidéken 1Különleges elhagyott tündérkunyhót fotóztak az orosz vidéken 2Különleges elhagyott tündérkunyhót fotóztak az orosz vidéken 3Különleges elhagyott tündérkunyhót fotóztak az orosz vidéken 4

További érdekes képekért érdemes böngészni Polina Instagram-oldalát, vannak még csodás találatok.