2016-ban az Instagramon is bevezették a Facebookon akkor már egy ideje használt újítást: nem időrendben jelentek meg a bejegyzések. Habár a nagy kék közösségi oldalon mindig volt lehetőség arra, hogy a felhasználók időrendben lássák a posztokat – még ha kattintani is kellett párat érte -, az Instán erre nem volt lehetőség. Sokak felháborodtak a lépésen, de nem tehettek mást: megszoksz vagy megszöksz alapon vagy elfogadták a változást, vagy elhagyták a platformot. Természetesen a többség maradt.

Az Instagram azonban most bejelentette, hogy újra visszatér az időrendi sorrend, aminek rendkívül örülhetünk. Lesz benne egy kis csavar: alapértelmezetten továbbra is az algoritmusok által kialakított sorrendben láthatjuk a képeket, de lesz két lista. Az elsőbe a kedvenc fiókokat tehetjük (legfeljebb 50-et), a másodikban pedig minden követett fiókot láthatunk. Ezeket a listákat megnyitva már időrendi sorrendben láthatjuk a bejegyzéseket, legfelül a legfrissebbeket.

A változtatás célja a hivatalos magyarázat szerint az, hogy azt szeretnék, ha az emberek hasznosabban, jobban töltenék az idejüket a közösségi oldalon. Úgy sejtjük azonban, hogy ezek után sem fog sokat változni a helyzet, simán elmélyülünk a képes-videós tartalmakban, mielőtt arra eszmélünk, hogy megint elment egy csomó idő.