Letisztult, kifinomult óra hatását kelti a Farer Segrave: kívülről semmi extra nincs a brit gyártó időmérő eszközében, melyet Svájcban, svájci alkatrészekkel készítenek, a szigetországiak csak a dizájnért felelnek. Járástartaléka 62 óra, de felhúzni nem kell, ugyanis a működéshez szükséges energiát a csuklómozgásából nyeri a szerkezet.

Igazi legendának állít emléket ez az óra 1

Az átszámítva 680 ezer forintos óra nevét egyébként Henry Segrave-ről kapta, pontosabban a készítők előtte szerettek volna tisztelegni termékükkel. A férfi egy igazi úttörő volt a az autóversenyzésben, például ő volt az első a világon, aki egyidejűleg tartotta a szárazföldi és a vízi sebességrekordot is, de ő ment először 200 mérföld/óránál (320 km/óránál) gyorsabban is.

Igazi legendának állít emléket ez az óra 2

Segrave-nek épp ez lett a veszte is. Mindössze 33 éves korában, 1930-ban életét vesztette: azok után, hogy pár hónappal korábban lovaggá ütötték, egy vízen futott sebességrekordot szeretett volna felállítani. Az első két nekifutás alkalmával sikerült elérnie a közel 159 km/órás átlagsebességet, ám a harmadiknál balesetet szenvedett, melynek szövődményeibe belehalt.

Igazi legendának állít emléket ez az óra 3

Henry Segrave