1,8 mm: nagyjából a kisebb névértékű pénzérmék ilyen vastagok vagy épp vékonyak, illetve mostantól a Bulgari Octo Finissimo Ultra is, a divatmárka mechanikus órája. Az olasz cég ezzel rekorder is lett, ami meglepetés, hiszen az ilyen csúcsok döntögetését egy órákra specializálódott gyártótól várná az ember.

Ennél vékonyabb órát még nem látott a világ 1Ennél vékonyabb órát még nem látott a világ 2

A karóra az Octo kollekció tizedik évfordulójára készült, a Bulgari pedig szerette volna, ha ünnepi újdonságuk nagyot szól. Ez már önmagában sikerült az időmérő eszközzel, de biztos, ami biztos, az egészet megfejelték némi NFT-őrülettel. Minden órához jár ugyanis egy nem helyettesíthető token, ami garantálja a termék egyediségét. Az alábbi linkre kattintva még többet megtudhatsz a technológiáról:

Komoly tervezői munkát igényelt, hogy az óra mechanikáját ilyen kicsi helyre bezsúfolják, ráadásul mindez üzembiztosan működjön. Gyártás közben nem kevesebb mint nyolc olyan szabadalmat védetett le a Bulgari, mely nélkül nem születhetett volna meg ekkora méretben az Octo Finissimo Ultra. Szinte minden alkatrész lézervágással készült, de a végeredményt emberek állították össze a legnagyobb odafigyelés mellett.

Ennél vékonyabb órát még nem látott a világ 4Ennél vékonyabb órát még nem látott a világ 5

Nem is csoda, hogy mindössze 10 darab készült belőle, melyek 400 ezer eurós (148 millió forintos) áron találhatnak gazdára.