Nálunk még illegális, büntetendő kategória a marihuánát tartalmazó termékek értékesítése, az Egyesült Államokban viszont olyan szinten virágzik a piac, hogy még Mike Tysonnak is érdekes marketingfogásokat kell bevetnie.

Rengeteg a kannabiszt, egyéb kenderből származó hatóanyagot tartalmazó ehető édesség, rágcsa, a gyártók között szoros a verseny. Mike Tyson pedig leginkább legendás sportolói múltjával tud kitűnni a tömegből.

Legendás fülharapására emlékeztet Mike Tyson új füves rágcsája 1

Így nem csoda, hogy egy megharapott fülre emlékeztető, csócsálni való termékkel bővült a kínálat. A vállalkozás Mike Bites néven egy zselés, fül alakú gumicukrot kínál, amiből hiányzik egy kis darab, pont olyan, mint amilyet a bokszoló közel 25 éve leharapott Evander Holyfield füléből – írja az NBC.

Karrierjének ez volt az egyik legismertebb botránya, az eset miatt diszkvalifikálták, 3 millió dolláros büntetést szabtak ki rá, és egy időre eltiltották a hivatalos meccsektől. A kiharapott, körülbelül kétcentis füldarabot egy szervező egy latexkesztyűbe csomagolva később átadta az áldozatnak, egy plasztikai sebész pedig állítólag visszavarrta.

Akkoriban, 1997-ben talán még senki sem gondolta, hogy 2022-ben a botrányos bokszbajnok már legálisan adja el ellenfele leharapott fülének fűvel tömött másait.

2014-ben egyébként egy reklám kedvéért eljátszották, hogy Tyson visszaadja a füldarabkát Holyfieldnek.