A vevő szempontjából a “legrosszabb” pillanatban zárták le az aukciót, amelyen az a labda talált gazdára, amellyel az amerikai futball egyik legnagyobb irányítója, Tom Brady mindeddig utolsó touchdown-passzát dobta. A Lelands aukciós ház beszámolója szerint a játékszerre múlt héten 100 ezer dollárról indult a licit és végül egy ismeretlen vevő 518 268 dollárért (körülbelül 180 millió forint) jutott hozzá.

Szinte értéktelen labdáért fizettek százmilliókat 1

A nyertes ajánlattevő szombaton még nem tudhatta, hogy a 44 éves legenda vasárnap, mindössze hat hét “nyugdíj” után bejelenti visszatérését. Brady 2000 és 2019 között a New England Patriots játékosa volt, csapatával hat Super Bowlt nyert. Ehhez még egyet hozzátett a Tampa Bay Buccaneersszel, amellyel 2020-as szerződése után tavaly februárban bizonyult a legjobbnak.

A liga történetének egyetlen hétszeres bajnoka minden jelentősebb statisztikai mutatóban – TD-passzok, győzelmek, passzolt yardok – vezeti az NFL örökrangsorát. Háromszor választották az idény és ötször a Super Bowl legértékesebb játékosának. Brady január 23-án játszotta eddigi utolsó mérkőzését, amikor a Tampa Bay Buccaneers a rájátszás második körében, a főcsoport-elődöntőben búcsúzott a későbbi bajnok Los Angeles Ramsszel szemben.